Nieuwsbericht

Hofwaakt: Inwoners verenigen zich voor een veiliger Hof van Twente

Redactie Hofwaakt

Een bericht dat in januari van dit jaar als een lopend vuurtje door Markelo ging, illustreert de kracht van waakzame inwoners in buurtpreventie WhatsAppgroepen. De zoektocht naar een tweetal oplichters leidde tot snelle actie van de gemeenschap, wat resulteerde in hun arrestatie binnen enkele minuten. Deze gebeurtenissen zijn slechts twee voorbeelden van de alertheid en samenwerking die Hofwaakt, een nieuw initiatief dat wordt gesteund door de gemeente en de politie, heeft geïnspireerd.

Wijkagent Jordy Scheggetman benadrukt het belang van samenwerking: “Veiligheid is een zaak van ons allemaal. Door samen te werken en waakzaam te zijn, creëren we een omgeving waar criminelen geen kans krijgen.”

André Bouma, een van de drijvende krachten achter Hofwaakt, begon ruim zeven jaar geleden met ‘Goor Waakt’. Deze buurtpreventieapp omvat nu 34 wijken met elk een eigen coördinator. Onlangs heeft Bouma, in samenwerking met een aantal coördinatoren uit gemeente Hof van Twente, Hofwaakt opgericht, waarin alle bestaande preventie-apps worden samengebracht. Hiermee wordt de geografische grens van de kernen in de Hof doorbroken, en wordt de gehele Hof van Twente beschermd.

Gemeente Hof van Twente speelt een actieve rol in dit proces. Rosita Lucas, adviseur openbare orde en veiligheid van de gemeente, benadrukt het groeiende belang van openbare veiligheid en de waarde van samenwerking tussen burgers en de overheid. “Het is inspirerend om te zien hoe projecten als deze tot stand komen.”

Hoewel Hofwaakt al bijna een volledig dekkend meldingssysteem heeft, zijn er nog enkele blinde vlekken. Als je ook een buurtpreventie WhatsAppgroep in jouw buurt wilt opzetten, kun je je aanmelden op Hofwaakt.nl. Nieuwe groepen kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan het bestaande netwerk. Voor bestaande gebruikers blijft alles zoals het is. André Bouma concludeert: “De voordelen zijn duidelijk, en onze gemeente wordt een beetje veiliger dankzij Hofwaakt.”

Samen zorgen deze betrokken burgers ervoor dat Hof van Twente een plek blijft waar veiligheid en gemeenschap voorop staan. Voor meer informatie, bezoek Hofwaakt.nl en sluit je aan bij dit groeiende initiatief voor een veiliger Hof van Twente.

Scroll naar boven