Nieuwsbericht

Mede door melding in buurtpreventie WhatsAppgroepen mislukt diefstal robot maaiers

Redactie Hofwaakt

Vanmiddag kreeg een getuige een onderbuikgevoel bij het zien van twee mannen aan de Prinses Irenestraat ter hoogte van ‘n Veernhof. De mannen waren net bezig om twee flinke dozen met opdruk Gardena vanuit een winkelwagentje van Welkoop Markelo in een witte Peugeot over te pakken. Een snel telefoontje met Richard Landuwer van Welkoop Markelo zorgde ervoor dat hij zijn auto keerde en de achtervolging inzette. Ondertussen had hij ook het kenteken en het type auto doorgegeven. Ook Richard zette onmiddellijk koers richting het centrum om de witte Peugeot op te sporen. 

Een telefoontje naar de winkel maakte duidelijk dat de mannen met de twee dozen ‘vergeten’ waren om langs de kassa van de winkel te gaan om te betalen. Ondertussen werd duidelijk dat de witte Peugeot 208 de wijk Anholtskamp in was gereden. Richard: “Toen ik vanaf de rotonde de Koekoekslaan in reed zag ik een witte Peugeot rijden waarop ik onze auto midden op de weg heb gezet en ben uitgestapt. Hierop zette de bestuurder van de witte Peugeot de auto direct in de achteruit en vluchtte. Toen wist ik zeker dat ze fout waren en heb 112 gebeld”.

Intussen had de getuige het kenteken van de auto gedeeld in een buurtpreventieapp waardoor binnen no time het bericht werd gedeeld in alle buurtpreventie wijken van Markelo en Diepenheim. Daarop volgde een melding dat er twee dozen waren gedumpt aan de Gerststraat om 15.27 uur. Bij het terugkijken van de camerabeelden in de winkel werd het vermoeden dat er een diefstal was gepleegd bevestigd. De beelden gaven duidelijk aan dat de mannen geraffineerd te werk waren gegaan en twee robot maaiers meenamen. Richard:” De goederen zijn terug en de mensen gevlucht. Door alertheid van de getuige konden we snel in actie komen. De buurtpreventieapp zorgt ervoor dat er ontzettend snel, héél veel ogen meekijken”.

Bron: Maarkelsnieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven