Nieuwsbericht

Diefstalcijfers met een derde gedaald in de Hof

Redactie Hofwaakt

Het feit dat het aantal diefstallen in de gemeente Hof van Twente vorig jaar met ruim een derde is gedaald, is een positieve ontwikkeling. Deze daling lijkt deels te worden toegeschreven aan preventieve maatregelen die zijn genomen, zoals de implementatie van Buurt WhatsApp Preventiegroepen sinds 2017.

De Buurt WhatsApp Preventiegroepen zijn opgezet met hoofdcoördinatoren in elke kern van de Hof en coördinatoren die verschillende buurtwijken vertegenwoordigen. In totaal bestaat de Hof zo uit meer dan 125 ‘wijken’, elk met gemiddeld 20 deelnemers. Wanneer er een verdachte situatie wordt gemeld in een van deze groepen, kunnen ongeveer 2.500 deelnemers binnen enkele minuten worden geïnformeerd. Dit zorgt voor een snelle verspreiding van informatie en vergroot de alertheid in de gemeenschap.

De Buurt WhatsApp Preventiegroepen bieden niet alleen burgers de mogelijkheid om verdachte situaties te melden, maar ze stellen ook de politie in staat om snel informatie te delen en hulp te vragen bij mogelijke zichtmeldingen. Dit systeem fungeert als een extra set ogen en oren voor de politie, waardoor ze effectiever kunnen reageren op mogelijke criminaliteit.

Naast de inzet van deze preventiegroepen, wijst het artikel op het belang van bewustwording bij de bewoners. Eenvoudige maatregelen zoals het laten branden van verlichting, het sluiten van ramen en deuren, en het niet zichtbaar laten staan van containers en ladders kunnen het risico op inbraken verminderen.

Samengevat lijken zowel de Buurt WhatsApp Preventiegroepen als bewustmakingscampagnes zeker te  hebben bijgedragen aan de daling van het aantal inbraken in gemeente Hof van Twente. Het benadrukt het belang van gemeenschapsbetrokkenheid en samenwerking tussen burgers en de politie om de veiligheid te verbeteren.

 

 

Scroll naar boven