Nieuwsbericht

WhatsAppgroepen vormen de extra ogen en oren

Redactie Hofwaakt

Ruim 7 jaar geleden werd na een gedegen voorbereiding de paraplu symbolisch uitgeklapt over Markelo, Diepenheim en Goor. Onder deze paraplu werden de bestaande buurt-WhatsApp groepen met elkaar verbonden door de samenwerking van de inwoners, politie Hof van Twente en gemeente Hof van Twente. Inmiddels zijn de kernen uitgebreid en is de paraplu symbolisch uitgeklapt over de Hof. “Een prachtig voorbeeld van burgerinitiatief”, gaf Maarten Vollenbroek destijds al aan namens politie Hof van Twente. De politie kreeg met het uitklappen van deze paraplu, in één klap vele honderden extra ogen in de Hof om verdachte situaties te signaleren. Politie Hof van Twente is blij met de extra ogen en oren; samen staan je sterker! 

Coördinatoren
Elke afzonderlijke buurt WhatsApp groep heeft zijn eigen coördinator. Mocht er door een groepslid een verdachte situatie zijn gemeld in de app-groep dan appt de coördinator van die groep de melding door naar de coördinatoren van de andere buurtgroepen. De coördinator van de andere groep stelt vervolgens zijn eigen groepsleden in kennis.

Hoofd coördinatoren
Boven deze groeps-coördinatoren staan de hoofd coördinatoren die direct in contact staan met zowel de gemeente als ook met de politie Hof van Twente. Zo kan er snel geschakeld worden bij verdachte situaties maar kan ook de politie snel vragen om bijvoorbeeld uit te kijken naar verdachte voertuigen of een waarschuwing verspreiden over de verschillende kernen in de gemeente Hof van Twente.

Scroll naar boven